Йога фиеста завладя цял ден зала 3 на НДК, за да постави началото на честванията на Световния ден на йога 21 юни, обявен от ООН. Отбелязват го в 200 страни по света. И в 44 населени места в България под егидата на индийския посланик у нас.

От рано сутринта прииждат хора. На 400 постелки вървят непрекъснато демонстрации на десетки йога клубове. Вниманието заковават лекции по аюрведа и йога.

Вера Захариева - председател на Българска федерация по йога: В България едно от местата, където йога е залегнала като вътрешно усещане, все повече хора се обръщат към терапевтичния ефект и философията на йога в България.
доктор Антоанета Заркова - лекар хематолог, аюрведа специалист - Може би в древността, идвайки от онези места - Памир, Хиндокуш, може би тогава сме практикували тези учения и сега са вътре в гените ни по някакъв начин и ние ги активираме.

За Свами Джотирмая българите са отворени за духовно познание. Твърди, че България му е втора родина.

Свами Джотирмая - йога учител на фондация "Изкуството да живееш": Ако не си роден на индийска земя, можеш ли да се докоснеш до познанието на йога? - Йога е универсално познание от дълбока древност и както компютърът е измислен в една страна, но всички го използваме днес по света, така и йога може да е полезна за всички. Йога е единение, радост, хармония със света.

Казват, че йога у нас практикуват повече от 25 хиляди души. Миналата година на световното първенство по йога в Индия българи извоюваха 4 златни медала.