Смятаме, че оставката на Валери Симеонов не решава нито един от въпросите на управлението. Искаме излизане на националистите от управлението. Хаос и движение в мрака е това управлене. Това коментира зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

Съставяне на аритметични мнозинства със сглобка на програми, които идеологически изобщо не си пасват. Така определи той управлението на кабинета.

Йордан Цонев, зам.-председател на ПГ наДПС: Нашата визия е не ДПС да замени Обединени патриоти в коалиция с ГЕРБ или пък ДПС и БСП да застанат на чело на властта с несъвместимите си програми. Целта ни е да се проведе разговор за пътя на България с няколко приоритета с ускорено догонващо развитие - да се изработи програма с обществен консенсус и да търси съгласие на тази програма, а не да се търсят мнозинства.

Той коментира и Бюджет 2019, като отбеляза, че е хвален от управляващите, но слабостта му е, че се пилее обществен ресурс и увеличава неефективното харчене на оскъдния публичен ресурс чрез неразвитата ни икономика и демографската криза, която оказва влиянеи върху икономиката.

Цонев бе категоричен, че 10 милиарда за две години повече публични разходи и липсата на съществени реформи са основните слабости на бюджета. На последно място в ЕС сме по публични финанси, отбеляза Цонев.Протест срещу промени в Закона за вероизповеданията у нас

Протест срещу промени в Закона за вероизповеданията у нас

Национален протестен митинг срещу промените в Закона за вероизповеданията събра за трета поредна неделя пред Народното събрание представители на христ...

Относно Закона за вероизповеданията заместник-председателят на ПГ на ДПС заяви, че е създадена работна група:

Йордан Цонев, зам.-председател на ПГ на ДПС: Обединихме двата законопроекта и започнахме да работим с представители на всички вероизповедания, с представители на всички парламентарни групи.

Може би сме пред финал да направим законопроектът такъв, че да свърши и двете функции и да получи одобрението на всички вероизповедания, макар че има още няколко въпроса, които трябва да се изчистят, каза още той.