Ако Валери Симеонов остане на поста вицепремиер - да. Така Йордан Цонев, заместник-председател на ПГ на ДПС, отговори на въпроса "Искате ли избори сега?" в предаването "Панорама". Той заяви, че става въпрос за чест или позор, става въпрос за морал или цинизъм, не става въпрос за пари.

В декларацията, която направихме с искането за оставка на Валери Симеонов в сряда, ние заседавахме 4 часа централното оперативно бюро, и много внимателно оглеждахме не толкова неговото поведение, там няма нужда от никакъв коментар, коментира Цонев. Той допълни, че в тази декларация е имало едно силно изречение "или вицепремиер си отива, или правителството си отива, или е позор за цялата страна".

Йордан Цонев се обърна и към Цветан Цветанов в студиото с думите "Граждани за европейско развитие на България, г-н Цветанов, със запазването на този човек, който е изключително арогантен в поведението си от самото начало, изключително циничен в думите си, вие се превръщате в в граждани за уж европейско развитие на България". Аз съм убеден, че нито вие го искате, нито вашият електорат, допълни той.

Цонев определи, че "проблемът" на ДПС с Обединените патриоти като "цивилизационен".

Ние смятаме, че този парламент е с изчерпан ресурс, категоричен е заместник-председателят на ПГ на ДПС.

България се нуждае от програма с ясни приоритети и дълбоки реформи за ускорено икономическо развитие, около приоритетите да се обединят поне основните политически сили и който каже народът, да изпълнява тази програма. Останалите могат да участват, могат да подкрепят. Ние сме за това да се смени модела на управление.
ДПС поиска оставка на кабинета и предсрочни избори

ДПС поиска оставка на кабинета и предсрочни избори

Оставка на правителството и предсрочни избори поиска Националният съвет на ДПС заради политическата криза и пълния, според партията, блокаж на управле...