В студиото на сутрешния блок на БНТ Столичният кмет Йорданка Фандъкова опроверга твърденията, че цената на една пейка за ул. „Граф Игнатиев“ е 10 000 лв. По думите ѝ, цената на пейките варират между 850 и 1290 лв. Фандъкова също така потвърди, че паветата пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ няма да бъдат подменяни при реконструкцията на зоната пред него. Очаква се и продължаването на Южната дъга на Околовръстния път, като част от ремонтите това лято.

Целия разговор гледайте във видеото:

Паветата на пл. „Св. Александър Невски“ ще останат и това не е новина, тъй като решението е от 2017 г., обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова. В твърдението, че ще бъдат подменени, тя видя партийни интереси.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Моята позиция винаги е била, че в историческия център на града трябва да има минимални намеси по необходимост, за да запазим духа на стара София.

Ще бъдат монтирани участъците на паважа в лошо състояние, като ще бъдат подменени и тротоарите. Остава решението зоната от ул. Оборище до храм-паметника „Св. Александър Невски“ да е пешеходна, заяви Йорданка Фандъкова. Срокът за изпълнение на ремонта е една година.

Паветата около "Александър Невски" няма да се подменят

Паветата около "Александър Невски" няма да се подменят

Паветата около катедралния храм "Александър Невски" в София няма да се пренареждат. Това увери във "Фейсбук" кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Проведената проверка показва, че нНа ул. „Граф Игнатиев“ няма пейки на цена 10 000 лв. - цената им варира между 850 и 1290 лв., обясни столичният кмет. Архитектурните композиции в зона 2 са 12 на брой, като пет от тях може да се видят на пл. „Гарибалди“. Проверката за стойността им е показала, че цената им варира между 1460 и 2166 лв. Така цялата композиция е на цена от 8500 лв., обясни Йорданка Фандъкова.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Няма пейка, която струва 10 000 лв.

Крайната цена на проекта е определена и няма да се променя, заяви столичният кмет.

На някои места не е възможно да се монтират подземни контейнери за смет, тъй като или инфраструктурата не позволява, или има съпротива от живущите в района. Поставените до момента такива контейнери ще започнат да функционират, когато обектът бъде приет, обясни Йорданка Фандъкова.

Сменят перките по "Граф Игнатиев" с колчета

Сменят перките по "Граф Игнатиев" с колчета

Станалите известни като "перки на акули" ограничители на столичната улица "Граф Игнатиев" ще бъдат заменени с чугунени колчета. Това реши окончателно...

Има 10 големи обекта в София, където ще се проведат мащабни ремонти това лято. Два от тях столичният кмет определи като стратегически - продължаването на работата по вътрешния ринг на града и изграждане на канализационен колектор. Очаква се и продължаването на Южната дъга на Околовръстния път, както и ремонт на бул. „Президент Линкълн“ в Овча купел, наред с други.

Продължава обновяването на столичния градски транспорт, като засега вредните емисии, излъчвани от негови превозни средства, са намалени с 2,5 пъти, заяви Йорданка Фандъкова. Следващата седмица предстои да бъдат пуснати в експлоатация първите 20 от общо 60 съчленени автобуса на природен газ по линия 11.