НОВИНИ

Йорданка Фандъкова прие оставката на зам.-кмета по екология Мария Бояджийска

За мое голямо съжаление преди два дни зам.-кметът по екология Мария Бояджийска донесе своята оставка при мен. Водихме разговори, опитах се да я убедя, но тя има своите лични причини да подаде оставка", заяви днес кметът на София Йорданка Фандъкова в Столичния общински съвет в коментар на оставката на зам.-кмета.

Яна Тодорова
от Яна Тодорова БТА
10:37, 08.12.2016
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Повече от десет години Бояджийска работи за София. Тя е човек, който остави много добри резултати в Столичната община, които рядко се постигат, посочи кметът.

Бояджийска реализира успешно най-големия проект по ОП "Околна среда" с изграждането на три инсталации за отпадъци, с което се сложи край на кризата с боклука. Това е човекът, който беше начело на цялостната промяна в политика на Столичната община по отношение на битовите отпадъци, подчерта кметът Фандъкова. Това е човекът, благодарение на който Бойко Борисов като кмет прекрати монопола върху почистването на София. Мария Бояджийска реконструира множество паркове и градини и промени напълно облика на София в положително отношение, посочи Фандъкова.

Благодаря ѝ лично, вярвам че ще можем да разчитаме на нея, за да се включи в работата по някои от бъдещите проекти на София. Тя има опита и капацитета, надявам се малко да си почине, това е тежка сфера с огромен натиск, каза още кметът Фандъкова. Мария Бояджийска ще бъде заместена в Столичната община от заместник-кметовете Дончо Барбалов и Ралица Стоянова.

;
Мария Бояджийска: Причините ми да подам оставка са изцяло лични и предпочитам да не ги коментирам в момента. Имам някои други планове относно собственото си лично развитие, които смятам, че трябва сама да си ги придвижа и оставам на разположение, ако е необходима моята консултативна помощ при продължаване на проектите.
Йорданка Фандъкова - кмет на София: Искам да опровергая всички твърдения, че оставката на г-жа Бояджийска е във връзка с коментираните проверки и инцидентите на завода, там ясно е посочена отговорността, директорът на завода си отиде заради системни проблеми с организацията на работа и с пренебрегване на правилата за безопасни условия на труд.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК представя доклад за изпълнението на споразумението за мигранти с Турция
ЕК представя доклад за изпълнението на споразумението за мигранти с Турция
Представиха новите винетки за 2017 г., цените им остават същите
Представиха новите винетки за 2017 г., цените им остават същите