НОВИНИ

Йорданка Фандъкова: Работим по 10 ключови обекта през 2017 г.

Продължаваме с амбициозната програма за града. Работим по 10 ключови обекта през 2017 г. Започва и поетапно пускане на стесненията в центъра, които трябваше да организираме около изграждането на метрото. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в студиото на "Денят започва с Георги Любенов".

bnt avatar logo
от БНТ
09:44, 28.05.2017
10300
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Имаме график за превръщането на ул. "Граф Игнатиев" в пешеходна зона. Ще започне най-напред "Софийска вода" с реконструкция на канализацията, постепенно ще разширим пешеходните зони в София. Проектът е готов, съгласуван.

По отношение за това дали ще има асфалт, павета или смесена настилка по бул "Дондуков", Фандукова каза, че ключово ще бъде решението на Министерството на културата. Ще се съобразим с решението им, увери кметът на София.

Предстои ремонт на площада пред Националния дворец на културата, тъй като няма хидроизолация. Направихме ремонт на парка там, сега е едно от най-осветените места.

Имаме амбиция да подменим асфалтовата настилка по бул "България", във връзка с председателството на Съвета на Европейския съюз. В тази връзка ще поискаме помощ за финансирането от държавата, в противен случай този амбициозен ремонт няма как да се случи.

Още през лятото ще премахнем спорния паметник пред НДК. Там нямаме паметник, ценните неща ще запазим в музеи, но там роля ще има и Министерството на културата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте днес по БНТ първия двубой на Григор Димитров на Ролан Гарос
Гледайте днес по БНТ първия двубой на Григор Димитров на Ролан Гарос
Последен ден от кампанията Дари книга, ела на театър
Последен ден от кампанията "Дари книга, ела на театър"