Продължаваме с амбициозната програма за града. Работим по 10 ключови обекта през 2017 г. Започва и поетапно пускане на стесненията в центъра, които трябваше да организираме около изграждането на метрото. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в студиото на "Денят започва с Георги Любенов".

Имаме график за превръщането на ул. "Граф Игнатиев" в пешеходна зона. Ще започне най-напред "Софийска вода" с реконструкция на канализацията, постепенно ще разширим пешеходните зони в София. Проектът е готов, съгласуван.

По отношение за това дали ще има асфалт, павета или смесена настилка по бул "Дондуков", Фандукова каза, че ключово ще бъде решението на Министерството на културата. Ще се съобразим с решението им, увери кметът на София.

Предстои ремонт на площада пред Националния дворец на културата, тъй като няма хидроизолация. Направихме ремонт на парка там, сега е едно от най-осветените места.

Имаме амбиция да подменим асфалтовата настилка по бул "България", във връзка с председателството на Съвета на Европейския съюз. В тази връзка ще поискаме помощ за финансирането от държавата, в противен случай този амбициозен ремонт няма как да се случи.

Още през лятото ще премахнем спорния паметник пред НДК. Там нямаме паметник, ценните неща ще запазим в музеи, но там роля ще има и Министерството на културата.