НОВИНИ

Ю Ту пяха в Лондон преди Европейските музикални награди на MTV

Ирландската група Ю Ту пя на Трафалгар скуеър в Лондон снощи, един ден преди церемонията за Европейските музикални награди на MTV, съобщи АФП. На безплатния концерт група Ю Ту изпълни нови песни и класики като "Beautiful Day". Фронтменът Боно преплете актуални събития, активизъм и музика и призова феновете да вдигнат приготвените лозунги.

bnt avatar logo
от БТА
14:57, 12.11.2017
Чете се за: 00:31 мин.
Още
пяха лондон европейските музикални награди mtv

"Протестите в крайна сметка имат ефект, постигат неща, бавно, но сигурно" - каза Боно. На гигантски екран бяха изписани думи на Мартин Лутер Кинг, докато Боно говореше за равенството на половете. След това на екрана бяха изписани имената на жертвите на атентата в Манчестър през май. Докато хвърляше към публиката знамето на Ирландия, Боно нарече Лондон "столица на света".

Ю Ту е тазгодишният носител на наградата "Глобална икона" на MTV. Групата има три Европейски музикални награди на MTV - две за най-добро изпълнение на живо от 1997 г. и 2009 г. и една за най-добра група от 1995 г. Концертът на Ю Ту беше последван от диджей сет на Давид Гета, който ще се представи и на церемонията за Европейските музикални награди на MTV довечера.

Водеща на церемонията за Европейските музикални награди на MTV ще бъде певицата Рита Ора. Церемония за Европейските музикални награди на MTV не е организирана в Лондон от 1996 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Товарният кораб Сигнус беше изстрелян към МКС
Товарният кораб "Сигнус" беше изстрелян към МКС
Мариано Рахой: Да си върнем демократична и свободна Каталуния
Мариано Рахой: Да си върнем демократична и свободна Каталуния