НОВИНИ

Юбилейна изложба на Лили Димкова

Една юбилейна изложба в галерията на Съюза на българските художници в София може да ви накара да повярвате в доброто, в хармонията и в светлината. И ражда надежда за днешния ни ден, в препълнената зала от всички поколения. За последните 5 години тя е втората юбилейна на голямата наша художничка Лили Димкова - не само дъщеря на народния лечител Петър Димков, но и възпитаничка на учителя Петър Дънов.

bnt avatar logo
от Даниела Кънева
16:34, 31.05.2017
Чете се за: 00:45 мин.
Още

114 платна, излъчващи до едно положителна енергия, ретроспекция на целия й творчески живот. Повечето от тях сътворени по мислите и заветите на Петър Дънов. И не случайно Лили Димкова е посветила юбилейната си изложба на Учителя.

Лили Димкова
Почти всички картини са негови слова, които аз съм приела дълбоко в себе си- за доброто, за светлината.

Тук са отново цикълът по "Заветите на цветните лъчи на светлината" на Петър Дънов, със шедьоврите за събуждащата се доброта у всички нас и мъдростта. Тук са и портретите на Свети Киприян, Йоан Кръстител от цикъла й "Български светии", Поп Богомил, Боян Магът, Богомилката, Василий Врач, и другите от цикъла й "Богомилите", и само една творба от цикъла й "Шестата раса". Като някои съвременни квантови физици и тя вярва, че човекът на земята се приближава скоростно към нея.

Лили Димкова
- Последната ти творба?- Това е един образ, който съм нарекла Господи, помогни ни да запазим природата на майката-земя. Защото в момента цялата планета ни се тресе. Толкова неща стават, които не би трябвало да стават и толкова млади хора има ,които са се обърнали да защитават планетата ,което е прекрасно.

Както във всичките изложби досега през времето има семейна колона с четирите портрета на баща й Петър Димков, майка й, внучката й и автопортрета й от 1968-ма година, които винаги са с нея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАСА изпраща сонда, която да докосне Слънцето
НАСА изпраща сонда, която да "докосне" Слънцето
Деца от Враца ще се включат в похода По стъпките на Ботевата чета
Деца от Враца ще се включат в похода "По стъпките на Ботевата чета"