НОВИНИ

Юбилейно издание на международния фолклорен фестивал във Велико Търново

За 20-та поредна година Велико Търново е домакин на един от най-мащабните Международни фолклорни фестивали на Балканите. В юбилейното издание тази година се включиха и рекорден брой състави от петте континента на планетата. По традиция ансамблите преминаха с пищно дефиле по централната улица на града, облечени в характерни носии под съпровода на различни стилове музика и танци.

bnt avatar logo
от БНТ
09:18, 23.07.2017
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Две десетилетия Велико Търново е столица на летни ритми, екзотични танци, много страст и музика!

Емил Павлов - организатор: „Осем страни каним от целия свят от всички континенти, които да представят своята култура тук пред търновска публика!"
Даниел Панов - кмет на община Велико Търново: „Действително за тези 20 години той се наложи като едно от вече значимите културни събития в календара на община Велико Търново. Смятам, че Велико Търново може да се гордее с това, че фестивалите са едно богато културно наследство и допринасят за развитието на културния туризъм в нашия град!"

Погледи, усмивки и аплодисменти на стотици жители и гости на града събраха танцовите ансамбли от Аржентина, Грузия, Египет, Колумбия, о-в Мавриций, Перу, Сърбия, Чили и България.

Вероника Фунес - директор на танцов състав „От душата" - Аржентина: „Представяме един много красив, приятен и цветен танц, който произлиза от централна Аржентина. За първи сме в Европа и България и сме много развълнувани!"
Ирина - танцов ансамбъл „Летящите грузинци" - Грузия: „Облечени сме в традиционни костюми и представяме културата на Грузия чрез нашите характерни песни и танци. Участваме за поредна година и сме изключително впечатлени от фестивала!"

Международният фолклорен фестивал продължава до края на следващата седмица с вечерни концерти в Летния театър във Велико Търново. След това започват и изнесените концерти в други градове на страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Равносметката след края на военноморското учение БРИЗ 2017
Равносметката след края на военноморското учение "БРИЗ 2017"
Националният етнографски музей ще създаде образователен център
Националният етнографски музей ще създаде образователен център