Юлия Скрипал е била изписана снощи от болница и сега е на сигурно място, съобщи Би Би Си, цитирана от Ройтерс. Преди малко повече от месец тя беше отровена в британския град Солсбъри заедно с баща си Сергей Скрипал, бивш руски разузнавач, превърнал се в двоен агент, предаващ информация на Великобритания.

На 4 март двамата бяха намерени на пейка в безсъзнание и в продължение на седмици бяха в критично състояние, докато здравословното им състояние не започна да се подобрява. Великобритания твърди, че Сергей и Юлия Скрипал са били отровени с бойно отровно вещество. Лондон обвини за атаката Москва, която отрече да е замесена по какъвто и да било начин.

Отношенията между Русия и Запада се влошиха до най-ниската си точка след края на Студената война. След като е била изписана от болница снощи, Юлия Скрипал, която според руската агенция РИА Новости е подала молба за политическо убежище във Великобритания, е била отведена на сигурно място, посочва Би Би Си.

В петък лекарите заявиха, че здравословното състояние на 33-годишната жена и 66-годишния ѝ баща се е подобрило значително. Миналата седмица Юлия Скрипал разпространи изявление, в което посочва, че здравето ѝ от ден на ден укрепва. Според Би Би Си Сергей Скрипал остава в болница, но състоянието му "бързо се подобрява".

Юлия Скрипал ще поиска политическо убежище, твърди братовчедка ѝ Виктория

Юлия Скрипал ще поиска политическо убежище, твърди братовчедка ѝ Виктория

Юлия Скрипал, която бе отровена във Великобритания заедно с баща си, бившия руски двоен агент Сергей Скрипал, ще поиска политическо убежище, предаде Р...