Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че оставката на британския премиер Тереза Мей няма да промени позицията му относно споразумението за Брекзит, което беше одобрено от всички страни членки.

© БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел също отбеляза решението на Мей да подаде оставка „с уважение” казвайки, че те имат една добра връзка изградена на доверие.

Меркел очаква да работи с Мей в същия дух докато тя е на позицията. Отбеляза, че Берлин „иска да запази близкото си сътрудничество и близките връзки с британското правителство”.

Брекзит без сделка изглежда неизбежен, след като британският премиер Тереза Мей обяви оставката си, което проправя пътя за превземане на властта от хардлайнерите, предупреди Испания.

"При тези обстоятелства, твърдият Брекзит изглежда е реалност, която е почти невъзможно да бъде преодоляна", заяви говорителката на испанското правителство Исабел Села, добавяйки, че "британското правителство, британският парламент ще бъдат " единствено отговорни за излизането без сделка (от ЕС) и неговите последствия“.

Тереза Мей подава оставка на 7 юни

Тереза Мей подава оставка на 7 юни

Британският премиер Тереза Мей ще подаде оставка като премиер и председател на Консервативната партия на 7 юни. Гласуването за неин заместник ще започ...

Макрон след оставката на Мей: Искам бързо изясняване на ситуацията с Брекзит

Макрон след оставката на Мей: Искам бързо изясняване на ситуацията с Брекзит

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че иска да види „бързо изясняване” на ситуацията с излизането на Великобритания от ЕС. Това се случи малко с...