НОВИНИ

Юнкер и Туск ще бъдат изслушани за мигрантите в Европарламента

Председателите на Европейската комисия и на Съвета на Европейския съюз ще отчетат договореностите във връзка със справянето на мигрантите на последната среща на върха в Брюксел.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
14:50, 03.07.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света
юнкер туск бъдат изслушани мигрантите европарламента

Председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер и председателят на Съвета на Европейския съюз Доналд Туск ще бъдат изслушани в 16,00 ч. българско време в Европейския парламент в Страсбург. Те са поканени, за да представят заключенията от последната среща на върха в Брюксел, която беше посветена на миграцията и политиката за убежища на общността.

Двамата председатели ще отговарят на въпроси на депутати от различните политически сили, представени в Европарламента.

;

На 28 и 29 юни Европейският съвет постигна съгласие за създаване на "контролирани центрове" в границите на Европейския съюз, където пристигналите нови мигранти и търсещи убежище ще могат да останат до изясняване на техния статут.

България е една от държавите, които се надяват за промяна на споразумението от Дъблин, което предвижда връщането на мигрантите в страните, в които те са влезли. От това ще бъдат засегнати най-вече страни като нашата, Италия, Гърция и Испания, които се намират на външна за Евросъюза граница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започват масови проверки за условията на труд в морските курорти
Започват масови проверки за условията на труд в морските курорти
Евродепутатите ще обсъдят спорния пакет за мобилност
Евродепутатите ще обсъдят спорния пакет за мобилност