Председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер заяви в интервю за германски вестник, че никой няма да се противопостави на отлагане на Брекзит. По думите му, всяко решение за искане на повече време зависи от Великобритания.

Никой няма да се противопостави на отлагане на Брекзит. Това посочва Жан-Клод Юнкер в интервю за германския вестник "Щутгартер цайтунг".

Колко може да бъде отложен Брекзит, председателят на Европейската комисия казва, че няма представа, но думите му бяха определени като силен сигнал към Лондон.

Самата Великобритания остава разделена по въпроса за напускането на Евросъюза. Очаква се днес лидерът на лейбъристката опозиция Джереми Корбин да призове правителството на Тереза Мей да подкрепи плана на неговата партия за постоянен митнически съюз с ЕС.

Мей вече многократно заяви, че членството в такъв съюз ще попречи на британците да водят самостоятелна търговска политика.

По план Великобритания трябва да напусне ЕС на 29 март.

На този фон беше оповестено проучване какво мислят европейците за Брекзит. Сондажът по поръчка на телевизия Евронюз показва, че темата вълнува много малка част от европейците, включително британците.

Една трета от французите и италианците дори смятат, че Великобритания вече е напуснала ЕС.

Запитани за потенциалния ефект от Брекзит за Великобритания, ЕС и отделните страни членки мнозинството от анкетираните не успяват да посочат конкретен отговор.

На форума в Мюнхен: Премиерът Борисов се срещна с главния преговарящ за Брекзит

На форума в Мюнхен: Премиерът Борисов се срещна с главния преговарящ за Брекзит

Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов са в Мюнхен за 55-тото издание на Международната конференция по си...