Броят на жертвите на пожара в Атина със сигурност ще се увеличава. Очаква се загиналите да нараснат изключително много, защото в интернет има десетки снимки на хора, които се издирват и не се знае какво се е случило с тях. Освен жертви на пожара в изпепелените къщи, се очаква от морето да извадят още тела, защото огнената маса е стигнала до там и е помела хората по плажа. Това разказа в ефира на "Денят започва" композиторът Юрий Ступел, който от години живее в Атина.

Той сподели, че живее в северната част на гръцката столица, на около 20 мин път от курортното селище Мати, което е един от първите плажове по пътя Атина - Маратона

Юрий Ступел: Пожарите започнаха около 16 ч следобяд вчера. Огънят тръгва от високите части на планините с южен вятър, за секунди той се обръща и става източен, след което цялата стихия тръгва към населените части и прави на пепел всички жилища в района - 1500 къщи са абсолютно изгоряли. Хората не са имали никакво време за реакция.
Пожарите в Гърция не стихват, жертвите вече са 76

Пожарите в Гърция не стихват, жертвите вече са 76

Гърция продължава да се бори с унищожителните горски пожари, които горят в района на Атина.

Композиторът разказа още, че днес вятърът в района е намалял значително, но все още има тлеещи гнезда на огъня, с които пожарникарите се борят.

Търсят се вода и суха храна, защото в момента няма водоснабдяване и електричество, допълни Ступел.

Все още бушуват част от пожарите в Гърция, отнели живота на десетки души

Все още бушуват част от пожарите в Гърция, отнели живота на десетки души

Най-смъртоносните пожари в Гърция от десетилетия насам - жертвите дотук са 76.Три огнища пламнаха почти едновременно в различни точки на Атина, а зара...