Легендарният лекоатлет Юсейн Болт обяви, че мечтата му да играе футбол на професионално равнище ще остане нереализирана. След пробен период в няколко клуба ямаецът окончателно се оттегля от спорта.

Божествен на пистата, недостижим за конкурентите. Осемкратният олимпийски шампион в спринта се оттегли от леката атлетика през 2017-а. С футбола обаче ситуацията далеч не беше толкова славна. Болт изкара подготвителен период в норвежкия Стрьомгодсет, тренира дори с германския колос Борусия Дортмунд. За последно беше в далечна Австралия, където с местния Сентрал Коуст Маринърс отбеляза два гола в приятелска среща.

Скромният тим обаче не успя да задоволи финансовите изисквания на ямаеца и той напусна клуба през ноември миналата година. По сходни причини Болт отхвърли офертата и на малтийския Валета. И така неособено продължителният футболен път на иконата в леката атлетика приключва официално днес. Самият Болт призна, че оттук-нататък ще се фокусира върху търговските си стремежи и в бъдеще ще гради репутация на бизнесмен.

Юсеин Болт ще играе за легендите на Манчестър Юнайтед

Юсеин Болт ще играе за легендите на Манчестър Юнайтед

Юсеин Болт ще играе за Манчестър Юнайтед. Това ще стане, ако той се излекува от контузията, която получи на последното състезания в кариерата си на Св...