НОВИНИ

За 3-ти март затварят прохода Шипка за 19 часа заради мерки за сигурност

Заради мерки за сигурност и безопасност по време на тържествата по повод националния празник 3 март пътят Габрово - връх Шипка ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства от 22.00 часа на 2 март до 17.00 часа на 3 март.

март затварят прохода шипка часа заради мерки сигурност
bnt avatar logo
от БНТ
10:22, 01.03.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

На 3 март автомобилите ще се движат еднопосочно от Габрово за връх Шипка от 05.00 часа до 14.00 часа. Ще бъдат допускани само автомобили, превозващи участници и гости, както и организиран междуградски превоз. Транзитният поток ще бъде пренасочен през Хаинбоаз, уточниха от полицията и препоръчаха на гражданите, които искат да се включат в честванията на връх Шипка, да ползват обществения транспорт.

Препоръката за ползване на организиран транспорт се налага заради ограничените възможности за паркиране на автомобили под връх Шипка, обясниха от полицията. Обособените паркинги ще бъдат ползвани за автобусите и микробусите от организирания транспорт, а леките автомобили ще бъдат паркирани плътно вдясно на платното за движение в посока към Габрово. На тържествата няма да бъдат допускани лица, носещи огнестрелно оръжие, лица в нетрезво състояние или употребили наркотици, както и лица без документи за самоличност.

В началото на прохода - в района на кантон "Любово", полицейски служители ще предоставят информация за създадената организация на движение. Водачите трябва да знаят, че движението в посока Габрово и Казанлък ще бъде възстановено не по-рано от 14.00 часа на 3 март. В прохода, служители на пътна полиция ще указва точното място за паркиране на всеки автомобил. След паркиране гостите на тържествата е необходимо да вземат личните си вещи и да не оставят в автомобила ценни предмети, документи и пари, а превозните средства трябва да бъдат заключени.

В Габрово, при необходимост, ще бъде спряно движението от 07.00 часа до 11.00 часа по улица "Скобелевска", площад "Възраждане" и булевард "Априлов".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Два взрива, а не един е имало във военния завод в Крагуевац
Два взрива, а не един е имало във военния завод в Крагуевац
Доналд Тръмп: ​Отворихме нова глава във величието на Америка
Доналд Тръмп: ​Отворихме нова глава във величието на Америка