За 7-ма поредна година гражданите избират своя кмет на годината. Тази година българите оценяват работата на кметовете и екипите им в 9 категории, но за целия мандат от 2015 година досега. И тази година връчването на наградите е в НДК.

Призът се връчва в 9 категории, сред които "Кмет на годината" и "Кмет на гражданите". Дават се награди и свързани със заслугите на кметовете за развитието на туризма, спорта или околната среда в своите общини.

Гласуването става онлайн на специална платформа, създадена за целта. В тези 9 категории се избират по трима кметове във всяка, тъй като се гласува за малка, средна и голяма община.

"Кмет на гражданите" за малка община е кметицата на Ивайловград Диана Овчарова, за средна община печели Троян и Донка Михайлова, а за голяма - кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Кмет на годината за малка община печели Сливница за своя кмет Васил Стоилков, средна община - победител е Добромир Добрев, кмет на Горна Оряховица, кметът на годината на голяма община е кметът на Монтана - Златко Живков.