НОВИНИ

За Деня на храбростта: Американският военен оркестър гостува в България

Оркестърът на въоръжените сили на САЩ в Европа гостува в България за Деня на храбростта. Обиколката му започва от Русе. Днес преди обеди квинтет от оркестъра направи стрийт пърформанс на централния площад "Свобода", за да поканят русенци и гостите на града тази вечер на концерта в Доходното здание от 19 часа.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе ​И. Белчева, Д. Василева
12:33, 04.05.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Оркестърът на въоръжените сили на САЩ в Европа е създаден преди 78 години и е третият по големина армейски музикален състав в страната. Репертоарът му е разнообразен - от най-доброто от американската музикална сцена на Бродуей и екрана на Холивуд, до традиционни произведения за духов оркестър.

Оркестърът ежегодно изнася над 200 концерта. Диригентът подполковник Дуейн Милбърн казва, че музиката е най-добрата дипломация и чрез нея най-бързо се създават приятелства. Имат и много истории, който могат да разкажат от пътуванията си из Стария континент, Близкия и Далечния Изток.

подполковник Дуейн Милбърн - ръководител на Оркестъра на въоръжените сили на САЩ в Европа: Част от нашия оркестър беше в Япония, когато стана голямото земетресение. И музикантите даже участваха като доброволци в първите дни на разчистването. Посланието ни е, че ние сме приятели и ни е приятно да споделяме културните си ценности.

След концерта в Русе музикантите ще свирят във Велико Търново, а на 6 май ще изнесат концерт в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огромна пукнатина в земята се появи в Нова Зеландия
Огромна пукнатина в земята се появи в Нова Зеландия
ЕС с мерки за регулиране на корабоплаването и намаляване на вредните емисии
ЕС с мерки за регулиране на корабоплаването и намаляване на вредните емисии