За атмосферата в страната след атаките разказват българин, който се намира в Коломбо и гражданин на Шри Ланка. С тях разговаря Надежда Василева...

Мартин Васев пристигнал в Шри Ланка в четвъртък вечерта. По време на експлозиите бил в курортно селище извън столицата Коломбо. Намираме го на летището, което работи под засилена охрана, а всички се проверяват още преди влизане в сградата.

Мартин Васев: Ситуацията в държавата както предполагате е доста критична, обявен е вечерен час, който влезе в 6 часа и сега аз чакам на опашка на летището в столицата Коломбо да се изтеглим, но мерките за сигурност са много сериозни. Улиците са абсолютно чисто празни. Не може да се срещне никой навън и не виждам аз паника поне.
© БГНЕС

Пиятиса Перера живее в Коломбо, женен е за българка. По време на взривовете бил в дома си.

Пиятиса Перера: Хората са се паникьосали, не знаят още какво става. 3 бомби гръмнаха още към 8:30 - 9:00 часа сутринта. Никой не знае за какво става въпрос, ще видим утре, вдругиден цялата информация.

От българското външно министерство препоръчват нашите сънародници в Шри Ланка да избягват религиозните храмове и местата, където се провеждат религиозни прояви и да са предпазливи при големи събирания на хора и демонстрации. При необходимост, българите могат да се свържат с посолството на страната ни в Делхи на телефони: + 91 11 26115549; +91 11 26115550.

​МВнР: Към 17 ч. няма данни за пострадали българи при атаките в Шри Ланка

​МВнР: Към 17 ч. няма данни за пострадали българи при атаките в Шри Ланка

По информация на посолството ни в Индия към този момент няма данни за пострадали български граждани при осемте терористичните атаки в църкви и хотели...