Летните ремонти на "Топлофикация - София" започват с фалстарт. Вместо през юни, част от източните квартали ще бъдат отложени за по-късно, а в "Младост" все още не се знае кога ще се ремонтира, макар че и там бяха планирани ремонти през юни. От топлофикационното дружество поискаха 4% увеличаване на парното и топлата вода от 1 юли, но КЕВР ще им разреши да вдигнат цените само с 1%. За цената на топлата вода, изравнителните сметки за парното и плановите ремонти за лятото – гост в студиото на "Денят започва беше инж. Боян Паунов от "Топлофикация - София".

инж. Боян Паунов, директор на дирекция "Експлоатация" в "Топлофикация - София": Профилактиката, която сме решили да извършим тази година се състои от обследване на топлопроводи, подмяна на трасета и ремонти в топлоизточниците. Всички наши дейности се съгласуват със Столична община и ремонтът по ул. "Граф Игнатиев" в момента същевременно подменяме трасета. Възникнаха и определени административни проблеми в община "Младост" и не сме получили разрешение за строеж, за да извършим определени административни дейности. Ремонтите, които трябваше да започнат на 19 юни в източните квартали, се отлагат за периода 3-20 юли. За район "Младост" все още не е ясно и допълнително ще уведомим нашите клиенти.

В центъра на София 9 дни няма да работи ТЕЦ "София" през август. Има обаче и определен брой абонатни станции, които ще бъдат без топлоподаване и срокът там е около 20 дни, но те не са много. Направили сме една схема, при която минимизираме периодите, в които ще бъде преустановено топлоподаването. Още повече се съобразяват и възможностите един квартал да бъде захранван от друг топлоизточник, когато се налага ремонтиране на съответния топлоизточник, който захранва съответния квартал, обясни Боян Паунов.

"Топлофикация София" иска увеличение на цените заради летните ремонти

"Топлофикация София" иска увеличение на цените заради летните ремонти

"Топлофикация София" иска увеличение на парното и топлата вода с още 4% заради планираните ремонти през лятото. Отделно поскъпване от юли се очаква и...

Без топла вода ще бъде центърът на София от 20 до 29 август

Без топла вода ще бъде центърът на София от 20 до 29 август

В рамките на предстоящите летни месеци „Топлофикация София” ЕАД ще обследва топлопреносната мрежа в столицата и ще извърши необходимите рехабилитацион...