НОВИНИ

За над 100 деца няма места в детските ясли в „Люлин“

Нова детска ясла ще заработи в квартал "Люлин" до месец. В нея ще бъдат приети 160 деца. Тя струва на общината близо 2 милиона лева. Въпреки това тя няма да покрие нуждите на хората от квартала, които от години се борят с липсата на места.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
20:12, 10.10.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Проблемът с местата в детските градини квартал „Люлин“ вече е преодолян, дори има незаети места в 3 и 4 група. Заради това инвестициите на Общината са насочени към разкриването на яслени групи. Това заяви заместник-кметът Дончо Барбалов, който заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на детското заведение.

Дончо Барбалов, зам.-кмет, Столична община
"Вече виждаме почти готова е тази детска ясла за 8 групи. Тя вече си има и име "Слънце"."

Сградата дълги години е била използвана за училище и след цялостна реконструкция е превърната в самостоятелна детска ясла. Сградата, в която ще се помещава яслата, е съвсем нова. Според районният кмет Милко Младенов проблемът с недостига на места в яслените групи ще бъде решен наполовина.

Милко Младенов, кмет на район "Люлин"
"По демографски данни от преди 6 месеца имахме стойности от порядъка на 300-400 деца, така че тези 8 групи за около 150-200 деца ще преполови този недостиг, възможно е да бъде и по-малък."

До края на годината предстои откриването на още 3 детски градини и една самостоятелна детска ясла. Те ще бъдат в районите "Люлин", "Средец", "Илинден" и "Връбница".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуираха цял блок в София заради сигнал за напукана носеща стена (СНИМКИ)
Евакуираха цял блок в София заради сигнал за напукана носеща стена (СНИМКИ)
Светът се приближава към опасната зона, предупреди Горбачов
Светът се приближава към опасната зона, предупреди Горбачов