НОВИНИ

За номадството в изкуството

Ревю-пърформанс сред картини под ритъма на специална селектирана музика от DJ. Така беше представен проектът „Номад", който обединява творчеството на трима съвременни визуални артисти - Аменун Женева, Андон Георгиев - Андонасти и Рая Кърпачева. Изложбата може да бъде видяна до 29 януари в арт галерията на Телефонната палата. За номадството в изкуството и нестандартния проект разказва Андреа Драганова.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
22:47, 18.01.2017
Чете се за: 00:48 мин.
Още
номадството изкуството

Онези хора, които не водят стандартния, уседнал начин на живот и просто тръгват от едно място към друго -това са така наречените, Номади. В изкуството това са личните посоки в споделения път. Проектът НОМАД от платформата Advertising Artists е пресечната точка между живописта на Аменун Женева, модата на Рая Кърпачева и текстилната графика на Андон Георгиев - AndonastY.

Цялостният графичен дизайн на изложбата е на Стефан Чинов.

Аменун Женева - художник: С Рая се познаваме от много време. Всъщност моите картини изобразяват най-ясно емоционалния номад, а тя направи една колекция с трансформиращи дрехи, която е ърбан номад, а Андонасти от своя страна прави изкуство, което го имплантира в дреха, която сама по себе си е номад, защото тази дреха пътува и не спира.
Андон Георгиев - Андонасти - текстилна графика: Номадите са хора, които са пренасяли знания, наука и виждания за света един през друг през поколения наред и през хиляди километри и ние просто решихме да излезем извън рамките на общоприетите неща и да номадстваме в изкуството.
Рая Кърпачева - дизайнер: Желанието ми беше да създам дрехи, които са функционални, могат да се ползват по повече от един начин и същевременно обаче да имат характер.

С този проект - Аменун, Рая и Андонасти споделят своя поглед, отворен към всичко, което ни заобикаля, различните среди и субкултури, преживявания и опитност, и същевременно запазват своята независимост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев и Илияна Йотова полагат клетва пред Народното събрание
Румен Радев и Илияна Йотова полагат клетва пред Народното събрание
Обама защити решението си да намали присъдата на Челси Манинг
Обама защити решението си да намали присъдата на Челси Манинг