НОВИНИ

"За няколко лайка повече" е темата, по която пишат бъдещите журналисти

350 кандидат-студенти пишат по темата „За няколко лайка повече“ на изпита по журналистика в Софийския университет. Тази сутрин в аудитория 272 на Софийския университет започна писменият изпит по журналистика, с който стартира първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2019/2020 г.

няколко лайка повече темата пишат бъдещите журналисти
bnt avatar logo
от БНТ
11:21, 24.03.2019
Чете се за: 00:25 мин.
Още

Проф. Ренета Божанкова, заместник-ректор на Алма матер, приветства всички кандидати с добре дошли в най-старото висше училище в България на първия изпит от кандидатстудентската кампания за тази година. Тя пожела в днешния пролетен и слънчев ден настроение, дълбока мисъл, равновесие на знанията и чувствата и изрази увереност, че кандидатите са подготвени за този изпит и ще покажат най-доброто, на което са способни, за да зарадват родителите и учителите си.

В балообразуването на бакалавърските програми по „Журналистика“ и „Връзки с обществеността“ влизат оценките от писмения и от устния изпит по журналистика. В специалност „Книгоиздаване“ ще се взима само по-високата оценка от двата конкурсни изпита и има възможност по избор за кандидатстване в тази специалност с оценките от матурите по „Български език и литература“, „История и цивилизация“, „Философски цикъл“ и чужд език.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Според Цачева няма нарушения при имотната сделка, БСП иска оставката на Цветанов
Според Цачева няма нарушения при имотната сделка, БСП иска оставката на Цветанов
Ученици от НПМГ търсят спонсори, за да участват в олимпиада в Якутия
Ученици от НПМГ търсят спонсори, за да участват в олимпиада в Якутия