НОВИНИ

Обединените патриоти са против продажбата на земя на чужденци

Обединени патриоти са против възможността да се продава на чужденци българска земя. Това заяви в "Още от деня" зам.-председателят на ПГ на Обединени патриоти Искрен Веселинов. Той уточни, че темата ще се обсъжда след депутатската ваканция, тъй като в момента е на ниво публикуване на намерения.

bnt avatar logo
от БНТ
19:07, 19.07.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Либерализирането на пазара на земя може да се харесва на ЕК, но според Патриотите на съвпада с българския национален интерес.

Искрен Веселинов, зам.-председател на ПГ на Обединени патриоти: Не трябва да създаваме предпоставки за заплаха за националната сигурност. Сега земя не се купува от чужденци, освен от граждани на ЕС с 5-годишна уседналост. Атака от страна на ЕК е по пункта 5-годишна уседналост.

Веселинов обясни, че санкцията не е толкова голяма - 1 млн. евро. По думите му тази санкция не би съборила държавата. За всеки случай обаче България се нуждае от рестрикция, ограничение.

Искрен Веселинов, зам.-председател на ПГ на Обединени патриоти: Би могло да се мисли за промяна на текста, но в никакъв случай отпадане на ограничението. За нас българската земя трябва да бъде в ръцете на българите. Ограничението от 5 години може да се замени само с по-строга универсална рестрикция.

Относно позицията на ГЕРБ Веселинов коментира, че не е забелязал гръмогласна инициатива от страна на коалиционните партньори в защита на тезата за продажба на земя на чужденци. По думите му тази идея или ще отпадне, или ще претърпи сериозна трансформация до есента. Ще се намери правилното решение в защита на националния интерес, категоричен беше Веселинов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макрон назначи нов началник на генералния щаб
Макрон назначи нов началник на генералния щаб
Замърсяване на река Луда Яна край Пазарджик
Замърсяване на река Луда Яна край Пазарджик