НОВИНИ

​За първи път снимки и поезия от Снежана Чапкънова

За първи път снимки на фотографката Снежана Чапкънова могат да се видят от широката публика на изложба, подредена в клуба на фоторепортера. Красиво издание на нейни стихове също беше представено тази вечер в популярния клуб-галерия в подлеза пред Министерския съвет.

БНТ2-София
от БНТ2-София Тодор Литовски
17:07, 10.10.2017
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Сюжетите на снимките, подредени в клуба на фотожурналиста, са главно от творческия процес на известния ни скулптор Георги Чапкънов. Снежана е негова спътница през целия си живот. Изложбата той посвещава на паметта ѝ, а кадрите са избрани от семейния архив на Чапкънови.

Рада Петкова, клуб на фоторепортера:
"Тя е хващала работни моменти, много интимни, много лични и все пак аз гледах да избягам от това да влизам съвсем в кухнята, защото и в личния архив човек трябва да има морал и да знае докъде може да се пипне."

Сред моделите на големия скулптор са и политици и известни личности и хора на изкуството. Самият Фелини позира на Чапа - моменти уловени от обектива на Снежа.

Георги Чапкънов:
"Той има много много приятели... имаше, Бог да го прости и него, приятели артисти, художници, които са искали непрекъснато да се изявят чрез него, но той единствено на мен позволи да му направя такъв портрет за което съм благословен."

За първи път се издават и стиховете на Снежана Чапкънова. Те са събрани в атрактивно малко томче, украсено с арт фотографии и предговор от Стефан Цанев. Изложбата ще остане в клуба на фоторепортера до 24 октомври.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП ще гласува „за“ оставката на Антон Тодоров от ГЕРБ
БСП ще гласува „за“ оставката на Антон Тодоров от ГЕРБ
Държавата помага на родители да се върнат на работа и да си наемат детегледачка
Държавата помага на родители да се върнат на работа и да си наемат детегледачка