Младо семейство от Варна превърна първия рожден ден на своите синове в благотворителна акция. В рубриката ни “Търси доброто” днес ще ви разкажем как Елена и Павел Раличкови събраха повече от 1000 лева за обновяване на детската площадка в градския зоопарк.

Варна

Преди пет години Елена и Павел изненадаха близки и приятели, като пожелаха за сватбата си детски играчки вместо цветя. Получените в отговор стотици плюшени зверчета дариха на един от домовете за деца, лишени от родителски грижи. Още тогава младоженците се зарекли да изберат подходяща благотворителна кауза и за първия рожден ден на първата си рожба. Животът им поднесъл двойно основание да спазят обещанието си с появата бял свят на близнаците Самуил и Борил.

Павел Раличков: “Зоологическата градина е общинска, тоест тя е на всички нас и всички ние трябва да се грижим за нея по един или друг начин."

Елена Раличкова: „Решихме, че вместо подаръци за децата, гостите биха могли да оставят паричките, които биха отделили за тях и да ги дарим за възстановяване на детската площадка. И нашите деца ще играят там, и вашите, и на всички.“

Изпитали удоволствието да даряват празнувайки, Раличкови не смятат да спрат дотук. И се надяват повече хора да се присъединят към идеята. Още един-два такива рождени дни и току-виж до края на лятото се събрали достатъчно средства не за обновяване, а за сериозен основен ремонт на детския кът в зоопарка.

Вижте повече за кампанията Търси Доброто