НОВИНИ

За празниците на път: Очаква се засилен трафик в цялата страна

Днес се очква да започне голямото пътуване за празниците. Повече от половин милион души тръгват на път. Около 120 хиляди ще напуснат страната. Повечето от тях са се насочили към съседните държави.

bnt avatar logo
от БНТ
11:00, 22.12.2017 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

От агенция "Пътна инфраструктура" информираха, че всички ремонти са спрени, за да не се налагат стеснявания, които да затормозяват трафика. От "Пътна полиция" ще работят при пълна мобилизация, като екипи ще има на всички ключови места.

Днес и на 27-ми декември се ограничава движението по магистралите на ТИР-овете над 12 тона. И още - БДЖ осигурява 18 200 допълнителни места във влаковете за Коледа и Нова година по най-натоварените маршрути в страната.


Бойко Рановски - началник на "Пътна полиция" - ГДНП: Днешният ден и утрешния ден е насочен основно да се подпомага трафика, не толкова да се контролира. Но ако има агресивни водачи, ако има водачи, които не се съобразяват с указанията, ще бъде взимано отношение на място. През останалите дни от неделя нататък ще има специализирани полицейски операции за контрол на употреба на алкохол, наркотични вещества. Техническите средства за скорост ще бъдат максимално натоварени и разпределени по цялата пътна мрежа, така че всеки, който си позволява да нарушава правилата ще бъде санкциониран.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От началото на мандата си 44-ото Народно събрание е приело 72 закона
От началото на мандата си 44-ото Народно събрание е приело 72 закона
Супер данъчна лотария за Коледа в Гърция
Супер данъчна лотария за Коледа в Гърция