НОВИНИ

За първи път бяха връчени наградите от конкурса "Екообщина 2016"

Наградите от първото издание на конкурса "Екообщина" бяха връчени в курорта Албена на специална церемония. Инициативата се организира от посолството на Франция, с партньорството на министерствата на регионалното развитие и благоустройството и на околната среда и водите под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
12:40, 08.10.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
първи път бяха връчени наградите конкурса екообщина 2016

За "Устойчиво управление на водите" наградата за община под 10 хил. души бе присъдена на Община Годеч, а за над 10 хил. жители я получи Община Габрово. Призовете в категорията "Устойчиво управление на отпадъците" отидоха съответно за общините Каспичан и Търговище. Призът за "Енергийна ефективност на сградите" при общините под 10 хил. души получи Община Брацигово, а при тези с над 10 хил. души местната власт в Златоград. В категорията "Устойчива мобилност" журито е присъдило по две награди. При общините с население под 10 хил. души лауреатите са Бобов дол и Сливница, а за тези с над 10 хил. души - Велинград и Костенец.

Наградените получиха възпоменателен знак, награда от министерствата - информационно пътуване до Франция за запознаване с опита на колегите. Отличените получиха и корпоративни награди, сред които учебно посещение в страна от Източна Европа, одитно управление на отпадъците, реновация на общински обект, енергиен одит на административна сграда, едномесечно ползване на електромобил.

Церемонията бе в рамките на 11-ата Годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. Тя продължава и днес с партньорска среща между общините и управляващите органи на оперативните програми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кръгла маса за насърчаване на българското земеделие
Кръгла маса за насърчаване на българското земеделие
Откриха пречиствателна станция в Шумен
Откриха пречиствателна станция в Шумен