НОВИНИ

За първи път "Сънсет булевард" на сцената на Музикалния театър

Великолепният мюзикъл „Сънсет булевард" на Андрю Лойд Уебър утре вечер ще има своята българска премиера на сцената на Националия музикален театър. Страстите в Холивуд, емоциите на една залязваща филмова звезда и убийство от любов - това са само част от темите, които заплитат историята в тази музикална драма. Режисьор на спектакъла е академик Пламен Карталов, който след 23 години се връща към жанра мюзикъл.

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева
19:47, 26.01.2017
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Пламен Карталов е изкушен от киното и може би точно затова с истинска страст работи по премиерата на „Сънсет булевард". Вълнува го темата за забравата на някогашните велики кумири и отмирането на една епоха в седмото изкуство - тази на нямото кино. Метафората за залеза на една кариера намира въплъщение в образа на главната героиня в историята.

Пламен Карталов, режисьор: Норма Дезмънт е тази героиня - прочута актриса от немите филми, според драматургията. Когато идва звуковия филм тези артисти ги забравят завинаги.

Концепцията на целият спектакъл е изградена на базата на препратките към нямото кино. Режисьорът търси една чистота на сценичния език, която да е адекватна на силната и въздействаща музика на Уебър. Самият композитор вдига високо летвата пред изпълнителката на главната роля в „Сънсет булевард". Лайза Минели и Мадона са две от световните знаменитости, които той е искал за ролята на Норма Дезмънт. Нито една от двете обаче така и не я изпълнява.

У нас щастието да изиграят тази толкова интересна роля се пада на Деница Шопова и Калина Ангелова. За ефектния вид на спектакъла принос имат и художничката на костюмите Цветанка Петкова-Стойнова, сценографът Иван Савов и хореографът Антоанета Алексиева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В търсене на работа
В търсене на работа
Българин е задържан при операция срещу джихадисти в Австрия
Българин е задържан при операция срещу джихадисти в Австрия