НОВИНИ

За първи път журналисти с достъп до личния архив на Тодор Живков

"Без цензура" - списание посветено на някогашния партиен и държавен лидер - Тодор Живков издават днес. В него журналисти проследяват не само неговото управление, но целия му живот. Сведенията са взети от неговия личен архив, който до момента не е бил известен на широката общественост. Хиляди документи, семейни снимки, стенограми и секретни доклади разкриват интересни истории от неговия личен и професионален живот. Това е първото издание. Второто се очаква да излезе през есента. В студиото на "Денят започва" гости бяха главният редактор на "168 часа" Слави Ангелов и журналистът Иван Бутовски, които разказаха повече какво е усещането да се докоснеш до личния архив на Тодор Живков.

bnt avatar logo
от БНТ
08:33, 16.06.2017
5707
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Иван Бутовски - журналист: В един момент той получава едни доклади от учени и от висши чиновници, които говорят ясно и конкретно, че околната среда е тотално отровена и че заболяванията в определени райони в София са се повишили ужасно, злокачествените заболявания, тези неща той ги е знаел явно още от началото на 70-те години и не са взети никакви мерки.
Слави Ангелов - главен редактор на "168 часа": Вътре има конкретни данни за квартали на София за заболявания при деца. Това е останало скрито и не са взети никакви мерки.
Иван Бутовски - журналист: Там пише, че ние сме най-зле от всички социалистически страни в това отношение. Касае се за някакво екологично престъпление според мен. Интересно е, че в София най-чистите райони са били Бояна, Бистрица и Лозенец. именно там са резиденциите на министрите, случайно или не.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преди втория тур на изборите във Франция
Преди втория тур на изборите във Франция
Ексклузивно за БНТ: Какво е да си говорител на Белия дом?
Ексклузивно за БНТ: Какво е да си говорител на Белия дом?