НОВИНИ

За речта на Радев - коментарът на ескпертите

В ефира на БНТ социологът Боряна Димитрова оцени положително демонстрираната приемственост, заявена от Румен Радев с благодарност към предишните президенти. Според политолога Борис Попиванов речта на новия президент е била сдържана - такава каквато приляга на държавник. Политологът смята, че тя ще бъде оценявана по различен начин от различните политически сили, защото се влиза в предизборна кампания.

bnt avatar logo
от БНТ
18:45, 19.01.2017 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
Борис Попиванов - политолог: Заставайки пред народните представител и и показвайки както желание за балансираност, така и характер с тази прословута фраза за "имате една седмица", Румен Радев се постара, доколкото е възможно, да остане в рамките на основните теми и проблеми на българския парламентаризъм, заставайки пред парламента. Тези теми, които трябва да стоят пред управлението оттук нататъка и пред Народното събрание като институция за вбъдеще, като вземане на решения.
Боряна Димитрова - социолог: Потвърждаването и на външнополитическата ориентация на страната бих казала е нещо много важно, което смятам за силен акцент - запазване с всички средства и сили на обединена Европа - това са важни акценти. Въпросът е от тук нататъка начините, по които ще бъдат реализирани. От президента особено в светлината на това, което ни очаква в най, най близко бъдеще - назначаването на служебно правителство, би следвало да се очаква една малко по-голяма не конкретика на детайлите, но в посоките, които ще бъдат по отношение на тези приоритети.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дупки отново разбиват автомобилите във Варна
Дупки отново разбиват автомобилите във Варна
Крум Зарков: Президентът Радев днес беше такъв, какъвто го избраха хората
Крум Зарков: Президентът Радев днес беше такъв, какъвто го избраха хората