НОВИНИ

За трета година Римските терми във Варна стават театрална сцена

От 12 юли до 13 август Театрално-музикалния продуцентски център - Варна пренася част от най-успешните си представления там. Публиката ще може да види още мюзикъли, както и концерти с участието на вокалистите и музикантите на варненската Държавна опера. Началото на спектаклите е от 21 часа.

bnt avatar logo
от Даниела Ценова
06:53, 11.07.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Седем премиери ще бъдат представени в тазгодишното издание на театър „Римски терми“ във Варна. Жителите и гостите на града ще могат да видят и 6 представления на Варненския куклен театър, както и много кино хитове в археологическото арт пространство, което отново е домакин на културни прояви.

Даниела Димова: Това бяха едни 26 години, в които Римски терми, така любимото в близкото минало театрално пространство, което в последствие се разгърна и за концерти и за малки музикални форми.

Спектаклите, които публиката ще види, са на Държавния куклен театър и на Драматичния театър “Стоян Бъчваров” във Варна. Афишът включва три постановки на режисьора Теди Москов - "Възгледите на един пън", "Уестърн" и "Професия лъжец", както и хитовете "Комичната илюзия", "Бащи, лъжи и още нещо", "Изборът на Марта", а също и мюзикъла "Приключения опасни със герои сладкогласни".

Ана Александрова: Наистина пространството е уникално, хората са изключително доволни да гледат, както казвам аз, звезди играят под звездите.

В концертната програма са включени шедьоври на руския романтизъм, италианска музика, арии от известни опери, както и концерт с участието на възпитаници на световноизвестния оперен бас Валентин Пейчинов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиера на 44 творби на Вежди Рашидов в лондонската галерия „Галиарди“
Премиера на 44 творби на Вежди Рашидов в лондонската галерия „Галиарди“
В с. Плетена очакват 600 жители, работещи в чужбина, да се върнат за лятото
В с. Плетена очакват 600 жители, работещи в чужбина, да се върнат за лятото