В дните около най-светлите християнски празници, ученици от Габрово обикалят по домовете на самотни възрастни хора, за да ги зарадват с подаръци и внимание. Инициативата се казва „Коледни внучета" и се провежда за трета поредна година. Тази година габровските ученици са обиколили рекорден брой възрастни хора, за които най-голямата радост е вниманието на децата.

Велико Търново

Тази година в навечерието на Коледа децата успели да зарадват повече от 25 самотно живеещи хора, както и да посетят всички социални услуги за възрастни в Габрово.

Божидар Недков - доброволец: Ние им предлагаме тази подкрепа, носим им сладки, украса и връщаме магията на Коледа в техните домове.
Борислава Каракочева - доброволец: Приемаха ни с много хубави чувства, освен че ние им подарихме нещо от нас, и те самите ни почерпиха, подариха ни подаръци, разказваха ни различни истории за тяхното минало.

Коледните внучета посетиха и Домът за възрастни хора с увреждания в Габрово. А след срещата, хората бяха категорични, че изненадата на децата е успяла да върне празничното им настроение.

Коледните внучета са категорични, че добро не трябва да се прави само по празниците и с удоволствие редовно биха отделяли от времето се за среща с възрастните и самотните хора.