НОВИНИ

​За трети път България се включи в инициативата "Безсмъртния полк"

За трети път на 9 май България се включи в инициативата "Безсмъртния полк".Тя се проведе в повече от 50 града у нас. Роднини на загинали воини носеха техни портрети и разказваха за подвига им. Навсякъде бяха положени цветя в памет на загиналите в борбата срещу фашизма.Как протекоха шествията в София, Русе, Пловдив и други наши градове - обобщава Зоя Велинова.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
18:05, 09.05.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Годишнината от победата над хитлерофашизма беше отбелязана тържествено и в Пловдив, където много хора се изкачиха до паметника на Альоша.

Анатолий Макаров - извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в България: От това място посланието е за дружба и разбирателство. По-ярко и нагледно свидетелство на връзката, която е била между нашите народи, е и ще бъде, няма да намерите.

С шествие на "Безсмъртния полк" и панихида на руското военно гробище бе отбелязан Деня на победата и в Русе.



;

Руски маршове, знамена и портрети на участвали в борбата за разгрома на фашизма, съпроводиха шествието на "Безсмъртния полк" в София. То тръгна от паметника на Незнайния войн и завърши пред Паметника на Съветската армия.

Диана Иванова - гр. София: 9 май за мен е деня на победата над фашизма, благодарение на което имаме като подарък от тях един свободен и по-добър свят.
Елена Димитрова: Завинаги трябва да съхраним святата памет на нашите загинали воини. Това е моята баба, помагала за изхранването на войниците.

Сдружения, политически партии и граждани положиха венци и цветя пред Паметника на Съветската армия.

;

Имената на близо 600 силистренци, участвали във Втората световна война са изписани на Стената на славата, която бе осветена днес. Строежът ѝ започва преди две години с дарения от граждани и фирми.

От фондация "Безсмъртния полк" ще настояват 9 май да бъде обявен за официален празник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​ЕС е твърдо решен да спаси ядреното споразумение с Иран
​ЕС е твърдо решен да спаси ядреното споразумение с Иран
Рилски спортист изравни серията срещу Левски Лукойл след драма в последните секунди
Рилски спортист изравни серията срещу Левски Лукойл след драма в последните секунди