НОВИНИ

България търси своите 10 най-изявени млади личности

Номинации се приемат още две седмици. Българският победител от миналата година - София Калинова се класира и в топ 10 на световния конкурс. Какви са изискванията и как вие може да станете една от най-изявените млади личности за 2016 година вижте в следващия репортаж.

bnt avatar logo
от Цанка Николова
13:39, 13.03.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Търсенето на изявени личности започва в САЩ през далечната 1938 г. В България организатор на програмата е неправителствената организация JCI. На родна земя все още е прохождаща практика, но вече има и световен успех.

Миналогодишният победител в програмата печели наградата си в категория "Хуманитарно и доброволческо лидерство". На специална церемония в Япония тя е обявена за една от 10-те най-изявени млади личности в света за 2015г.

Желаещите трябва да са изявени в области като Политика, Медицина, Бизнес. Засега най-предпочитани обаче са Хуманитарно лидерство и личностно развитие.

Ана Николова, президент на JCI България: Най-важното е, тези хора наистина да са постигнали много значими неща. Да са хора, които вдъхновяват други хора, да правят положителна промяна в нашето общество, т.е. те да са едни лидери, едни вдъхновители.

Ако и вие искате да имате успеха на София, може да се включите в номинациите до 25-ти март. Така ще се наредите до имена като Джеки Чан, Елвис Пресли, Джон Кенеди, които също са отличени в тази програма. Победителят ще бъде обявен в края на месец май. Тази година световното награждаване, за което ще бъдат номинирани победителите, ще се проведе в Канада през ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекарка от Пазарджик е номинирана за „Достойните българи
Лекарка от Пазарджик е номинирана за „Достойните българи"
Министър Ангелкова удължава срока на общественото обсъждане на Закона за туризма
Министър Ангелкова удължава срока на общественото обсъждане на Закона за туризма