НОВИНИ

Забавление уби двама младежи на пътя София - Варна

Отнети човешки животи в неделния ден. Едно забавление тази нощ уби двама младежи на пътя София - Варна. Компания от Кирчево решава да се повози с автомобил, въпреки че никой няма книжка. Шофьорът е 15-годишен, губи управлението, блъска се в дърво и загива на място. Същата съдба има още един младеж. Други двама са ранени.

bnt avatar logo
от Дарина Цветкова
19:39, 12.11.2017
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

Двама младежи на 15 и 16 години загинаха при тежка катастрофа край ловешкото село Сопот. Инцидентът е станал малко след полунощ в района на бензиностанция на главния път София - Варна. Шофирал е 15-годишен неправоспособен младеж от село Кирчево, загубил управление над автомобила, блъска се в крайпътно дърво и колата пада в река. На място загиват шофьорът и возещият се на задната седалка 16-годишен младеж. С травми в болница е настанено 15-годишно момиче, а 17-годишен е с натъртвания, всички от Кирчево.

Нищо в съботната вечер в ловешкото село Кирчево не подсказва, че минути след полунощ двамата младежи Мишо и Мариян ще загинат в тежка катастрофа и 14-годишната Фатиме ще бъде тежко ранена. Единствено 17-годишният Борис се отървал с охлузвания и стрес. Автомобилът шофирал 15-годишният Мишо.

Баба му разказва, че вечерта се прибрал вкъщи, говорил с близките си и казал, че си ляга. Никой след това не е чул кога е излязъл от вкъщи и как е изкарал колата на баща си, за която нямал книжка. И никога преди не я карал.

Недка Маринова, баба на загиналия Мишо: Сутринта 3 и половина се събудих и като че ли очите ми натам към колата, тя е външна. Няма колата. Гледам - портата затворена. Дойдох насам, бутнах вратата - затворена. Погледнах - телевизорът работи. Викам - Аха, той спи.

Бабата решила, че колата е открадната и тръгнала да търси внука си, но не го открила. Малко след това при нея идва племенникът ѝ Борис, който е оцелял и без наранявания в тежката среднощна катастрофа и съобщава за случилото се. Всички в селото твърдят, че момчетата са били добри, не са създавали проблеми.

В Кирчево обаче твърдят, че не е прецедент в селото малолетни да шофират без книжки.

Младен Радев: Постоянно има такива да се качват на леки коли. Миналата година имаше тук един друг инцидент пак с удар и умрял човек. Реакция на полицията, на държавата, да вземат по-строги мерки.

В момента в Кирчево очакват да се завърнат родителите на загиналите момчета, защото те са на гурбет в чужбина. Очакват и по-строг контрол от страна на полицията, както и постоянно полицейско присъствие в селото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фенове на Спартак - Варна почистиха клубния стадион
Фенове на "Спартак" - Варна почистиха клубния стадион
Ликуващи футболни запалянковци опустошиха центъра на Брюксел
Ликуващи футболни запалянковци опустошиха центъра на Брюксел