НОВИНИ

Забрана за Десислава Иванчева и Биляна Петрова да напускат страната

Специализираният съд наложи забрана за излизане от страната на отстранената от длъжност кмет на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Двете обвиняеми не възразиха в съда за наложената забрана. В началото на декември ще стане ясно дали Иванчева и Петрова ще бъдат пуснати под "домашен арест".

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:02, 20.11.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

По време на днешното съдебно заседание прокуратурата и защитата бяха на едно мнение относно забраната двете обвиняеми да напускат страната. Пред съдията Десислава Иванчева заяви, че мечтае да си отвори прозореца у дома и иска да бъде под домашен арест, за да може адекватно да подготви защитата си, както и да се лекува и увери, че няма намерения да напуска България. Биляна Петрова пък се разплака и за пореден път заяви, че условията в ареста са непоносими. След заседанието близки на двете жени също изказаха възмущението си.

Петър Карджилов: "Ето така, в този вид, мръсна използвана кофичка от кисело мляко, тя получава някакви преварени макарони. Това е закуската на г-жа Петрова от тази сутрин. Пространството, което имат в килията е широко 40 сантиметра и е дълго 3 метра. Това е категорична инквизиция в XXI век в европейска страна."

Все още не ясно дали и кога двете обвиняеми ще напуснат ареста, след като в петък прокуратурата протестира незабавното изпълнение на изменението на мерките им от "задържане под стража" на "домашен арест".

Димитър Марковски, адвокат: По процеса Иванчева има някакво свръх прокурорска амбиция. Когато на експертно ниво се установи, че един човек се уврежда в ареста, тогава въпросът дали той да бъде освободен не е дискусионен."

Близки на задържаните заявиха, че в тяхна подкрепа организират бдение пред Съдебната палата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преместват Северин Красимиров в психиатрията към затвора в Ловеч
Преместват Северин Красимиров в психиатрията към затвора в Ловеч
​Мократа пътна настилка е вероятната причина за катастрофата край Пасарел
​Мократа пътна настилка е вероятната причина за катастрофата край Пасарел