НОВИНИ

Забраниха разхождането на кучета на южния плаж в Несебър

Забрана за разхождането на домашни любимци е въведена на южния плаж в Несебър. От фирмата-наемател на ивицата обясниха, че трябва да преустановят достъпа на кучета, тъй като са длъжни да спазват и прилагат ограниченията, съгласно клаузите в подписания договор за стопанисване на плажа.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:42, 17.05.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
забраниха разхождането кучета южния плаж несебър

Ограниченията вече са в сила, тъй като ивицата се почиства и подготвя за началото на сезона, информираха от стопанисващата фирма. По цялото протежение на плажа ще бъдат поставени предупредителни табели, които ще информират стопаните за забраната. Ограничителните мерки се налагат заради безопасността на плажуващите, както и заради хигиенните изисквания на контролните органи във връзка с чистотата на плажа.

С договора за стопанисване на плажната ивица, наемателят се задължава да недопуска на пясъка кучета и други домашни животни. Призоваваме жителите и гостите на Несебър да се съобразяват с ограниченията и да спазват разпоредбите на Наредба номер 1 за опазване на обществения ред, издадена от общинската администрация, заяви наемателят Кирил Спасов. Той допълни, че ще се прилагат стриктно и изискванията на Наредба номер 6 за опазване на околната среда, както и всички нормативни актове, касаещи чистотата на концесионната територия и безопасността на летовниците.

Сезонът на южния плаж ще бъде официално открит на 1 юни. Цените на чадърите и шезлонгите, които до миналото лято бяха по 10 лева, поевтиняват с 25 на сто. От този сезон, двете плажни екстри ще струват по 8 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доларът падна след решенията на Доналд Тръмп
Доларът падна след решенията на Доналд Тръмп
Милена Дамянова: Агресията не е проблем само на българското училище
Милена Дамянова: Агресията не е проблем само на българското училище