Въвежда се специална организация на движение заради официалната церемония по встъпване в длъжност на новоизбрания президент, която ще се състои днес пред Паметника на Незнайния воин. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

От 7.00 ч. до 12.30 ч. днес се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите ангажирани с мероприятието, на паркингите на площад "Св. Ал. Невски". Закрива се базарът за художествени произведения в района.

От 8.00 до 12.30 ч. на днес се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки както следва по ул. "Оборище" между ул. "Г.С. Раковски" и бул. "Васил Левски"; по ул. "15-ти ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Александър Невски"; по ул. "11-ти август" между ул. "Врабча" и ул. "Оборище"; по ул. "Московска" между ул. "Г.С.Раковски" и бул. "Васил Левски"; по ул. "Дунав" между ул. "Оборище" и ул. "Врабча"; по ул. "Париж" между ул. "Московска" и ул. "Врабча".

От 11.30 до 13.00 ч. днес се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. "Леге" между ул. "Съборна" и бул. "Цар Освободител".

До приключване на мероприятието днес се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на телевизионна техника на северозападната дъга на пл. "Св. Александър Невски", между ул. "Оборище" и ул. "11-ти август", до тротоарното пространство.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства до края на мероприятието, с изключение на телевизионна техника на югозападната дъга на пл. "Св. Александър Невски", в пространството между храм-паметник "Ал. Невски" и Светия синод.

Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява постове за контрол и регулиране на движението за времето и на горепосочените места.