НОВИНИ

"Забравеният урок на Стилияна" в Рим

Нашият репортер Благой Цицелков свърза Етрополе с Рим. Той показа видеоурока за създателката на българското знаме на учениците от българското училище в Рим.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
20:10, 24.05.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Децата на сънародниците ни избрали да живеят в Италия всяка неделя се срещат в неделните училища за да научат за историята на своите предци, и за да научат езикът на родината си. Идваме в последния учебен ден, в училище "Св. Св. Кирил и Методий", където се обучават 60 деца от 1. до 12 клас. Тук сме за да покажем на децата "Забравния урок на Стилияна". Урок за момичето създало нашето знаме.

Вижте във видеото как реагираха те.

;

Срещата с българските ученици в Рим беше много вълнуваща. В българската делегация в Рим е и генералният директор на БНТ Вяра Анкова, която честити най-големия празник-празника на културата и духовността.

Вяра Анкова, генерален директор на БНТ
"Делото на Стилияна е един пример за голяма духовност, той показва, че независимо че човек може да е на малка възраст, той може да бъде много голям. Когато излъчихме репортажа на 3-ти март за първи път много хора се развълнуваха, получихме много обаждания и тогава се роди тази идея от колегите в дирекция "Информация" да се направи първия виртуален урок в българските училища".

Вяра Анкова благодари на министерството на образованието, че е откликнало и е подкрепило идеята на БНТ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Диян Стаматов: Видеоурокът за Стилияна ще стигне до всички български училища
Диян Стаматов: Видеоурокът за Стилияна ще стигне до всички български училища
24 май зад граница
24 май зад граница