Униформените са задържали мъж, който за два месеца е откраднал над 30 велосипеда от различни места в града.

Пловдив

Петър Стефанов е един от потърпевшите от набезите на крадците в Пловдив. Разделил се с любимото колело в края на миналия месец.

Петър Стефанов: Прибирайки се от работа установих, че колелото ми, където обичайно го държа, липсва.

Крадците два пъти опитали да срежат катинара, с който било заключено колелото. След двата неуспешни опита последвал и трети, при това доста авангарден.

Петър Стефанов: Отрязали са част от оградата, за която беше вързано колелото с катинар и всъщност от третия път вече са успели наистина да получат своето.

Мъжът не е подавал жалба в полицията.

Петър Стефанов: Не мисля, че има някакъв вариант, по който биха успели органите на реда да помогнат, няма как да го проследят, аз, за съжаление, нямам снимка да покажа, да докажа, че това е колелото.

Други собственици на откраднати велосипеди в Пловдив обаче вече имат шанс да си ги върнат, след като полицията залови сериен обирджия на колелета.

ст. комисар Атанас Илков - директор на ОДМВР-Пловдив: Тепърва в хода на процесуалните дейности ще се установява тяхната собственост, част от тях знаем собствениците на тези велосипеди, другите тепърва ще ги установяваме.

Крадецът действал по входове, междублокови пространства, търговски обекти.

ст. комисар Атанас Илков - директор на ОДМВР-Пловдив: Част от велосипедите бяха открити в град Разлог, където бяха в помещение и най- вероятно те бяха предназначени за последваща продажба.

Не е изключено колелото на Петър да е сред тях.