НОВИНИ

Зачестяват кражбите по празниците

Много хора напускат домовете си в почивните дни около Нова година, за да гостуват на свои близки и приятели. Точно в това време на годината зачестяват домовите кражби. В Благоевград и региона през последните седмици сигналите за извършени обири са се увеличили двойно.

bnt avatar logo
от Даниела Чавдарова
19:25, 30.12.2015
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Един от най-изпитаните трикове за справяне с крадците е да оставим осветлението вкъщи да работи дори когато ни няма. До тази мярка обаче прибягват сравнително смелите стопани. Станали веднъж жертви на кражба у дома, хората сериозно обезопасяват къщите си.

За да се справят с една ключалка, на обирджиите са им необходими само няколко секунди.

"Няма врата, която не може да се отвори, въпросът стои колко време е необходимо за взломяване на една врата. Никой не знам да тръгне да си сменява вратата, защото ще иде на някаква ваканция", коментира ключарят Росен Костадинов. "Може да отнеме не повече от 20 секунди и са вътре."
"Със специална техника?"
"С мечове, има много неща, с техническо средство."

Празниците са „работното време” и на джебчиите. За да не станете жертва на уличния крадец, е добре да не носите големи суми пари, а ако все пак се налага, да бъдат разделени на части и поставени на различни места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новогодишни пожелания на къси вълни
Новогодишни пожелания на къси вълни
Пътуването преди Нова година започна
Пътуването преди Нова година започна