НОВИНИ

Задигнаха дарения от храм в Пловдив

Обир в църковен храм в Пловдив. Задигнати са парите от касите за дарения в църквата "Св.св Кирил и Методий". Вчера сутринта жената, която продава свещи, е видяла разбитата външна врата на сградата и разхвърляни по пода празни кутии за дарения. Веднага е подала сигнал в полицията, откъдето са направили оглед и са образували досъдебно производство.

bnt avatar logo
от Владислав Севов
22:03, 23.10.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Не може да се установи каква е откраднатата сума, тъй като това са каси за доброволни дарения от миряните. Материалните щети са значителни - храмът вече заделя средства за ремонт на разбитите врати и дарителни каси. Не липсват нито икони, нито църковна утвар.

Отец Иван, свещенослужител в храм „Св. Св. Кирил и Методий": Няма абсолютно нищо, прегледахме, няма нищо изчезнало, единственото, което е, всички каси са разбити. Няма как да се разбере в една каса колко пари има.

Повечето каси са със здрави брави и се изисква специален инструмент и сила, за да бъдат разбити. Само едната каса е била с малък катинар и нейното възстановяване е лесно. Специално ковчеже дарение от близката хуманитарна гимназия също е счупено от крадците. Входът откъм гимназията е с метална врата, но крадците явно са знаели, че другият вход е по-леснодостъпен.

Отец Иван, свещенослужител в храм „Св. Св. Кирил и Методий": Те са влезли от западния вход, тя е с алуминиева дограма, по някакъв начин са я разбири, с щанга, отворили са вратата, през малкия притвор, през дървената врата...

Полицаи от Четвърто районно управление разследват кражбата. Работата по случая продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хилари Клинтън е увеличила преднината си пред Тръмп до рекордна стойност
Хилари Клинтън е увеличила преднината си пред Тръмп до рекордна стойност
Валония отхвърля всякакъв ултиматум на ЕС за търговското споразумение с Канада
Валония отхвърля всякакъв ултиматум на ЕС за търговското споразумение с Канада