В задочен диалог влязоха избраният за президент Румен Радев и Агенция "Пътна инфраструктура" около поръчката за изграждане на новата ТОЛ система за автомобили над 3,5 тона. В края на миналата година от АПИ информираха, че е възобновяват процедурата за възлагане на обществената поръчка.

Във фейсбук-страницата си Румен Радев нарече „политически спорно решение" възобновяването на процедурата и призова АПИ да спазва нареждането на премиера Борисов за спирането на всякакви обществени поръчки ,или ако са неотложни да се консултират с неговия екип. На своя сайт от агенцията отговориха, че става въпрос не за стартиране на нова обществена поръчка, а за възобновяване на обявена преди повече от 9 месеца поръчка, която е била обжалвана. Уточниха също, че размерът на тази инвестиция няма да е за сметка на държавата, а на избрания изпълнител, който след това ще си я възвърне от събраните такси. По разпореждане на министър-председателят в оставка Бойко Борисов регионалният министър Лиляна Павлова разговаря с Румен Радев, за да разясни процедурата по възобновената обществена поръчка.

Тя също потвърди, че въпросната обществена поръчка не е нова, а възобновена процедура от 5 април 2016 г. Междувременно Комисията за защита на конкуренцията уведоми АПИ, че е постъпила нова жалба по процедурата за тол системата и Пътната агенция отново временно спира обществената поръчка до произнасянето на Комисията за защита на конкуренцията.