НОВИНИ

Трима руснаци с издадени Европейски заповеди за арест заради случая "Гебрев"

Трима руснаци с фалшива самоличност са обвиняемите за опита за убийство чрез отравяне на бизнесмена Емилиян Гебрев, обявиха днес от Софийската градска прокуратура. За тях са издадени Европейски заповеди за арест. Обявени са издирване и с Червена бюлетина на Интерпол.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:13, 21.02.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Сергей Викторович Павлов, Сергей Вячеславович Федотов и Георги Горшковса същите, за които се съобщи и преди около месец, че се издирват. Разследващите са установили, че те никога не са напускали Руската федерация под истинската си самоличност, а само под фалшива такава.

Прокуратурата обявява имената на тримата днес, защото вече има сто процента потвърждение за реалната им самоличност. Разследващите имат доказателства, че именно тези трима руски граждани са били в страната ни в края на април 2015 година когато са отровени Гебрев, сина му и един от директорите във фирмата на бизнесмена.

Според данните, с които страната ни разполага, и тримата в момента се намират в Москва, където живеят. Има данни, че и тримата са агенти на Руското разузнаване и често пътуват извън Русия с различни агентурни имена.

Сергей Федотов е основен заподозрян за участието в отравянето на руския двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри през 2018 г.

Именно от Великобритания очакваме сравнителен анализ на веществото с което е отровен Скрипал и това, с което е отровен Гебрев, за да стане ясно дали у нас също е използван "Новичок" или друго подобно отровно вещество.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди
Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди
Песента и клипът за Евровизия са готови
Песента и клипът за "Евровизия" са готови