НОВИНИ

Задръствания заради ремонта на "Орлов мост"

Големи задръствания се образуваха през целия ден заради ремонта на "Орлов мост". Въпреки, че отпускарският сезон е в разгара си, частичното затваряне на едно от най-ключовите кръстовища в столицата предизвика напрежение сред шофьорите.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
18:04, 14.08.2017
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Тапата започва от района на Полиграфическия комбинат, където платното за движение се стеснява, като разстоянието от там до "Орлов мост" се изминава средно за 15-20 минути, а в пиковите часове може да достигне и до час.

Освен, че днес е първият работен ден от началото на ремонта на Орлов мост, днес беше затворена и тази част от площад "Орлов мост", заради която на автомобилите им се налага да обикалят из малките улички докато успеят да се измъкнат от образувалия се лабиринт.

Очаквано, ремонтът на Орлов мост създава големи проблеми за шофьорите. Най-засегнати са тези които по няколко пъти на ден трябва да минат през задръстването , защото това им е работата.

Гражданите, които преминаваха през ремонта, съжаляваха, че не са избрали обходен маршрут. Вижте техните коментари във видеото.

Натоварени са и обходните маршрути по бул. "Драган Цанков", Шипченски проходи и бул. "Ситняково". А автомобилите които идват от Евлоги Георгиев, посока бул , България трябваше да избират или да завият наляво по Иван Асен и да търсят вариант за излизане от лабиринта или да въртят по преките около ул Оборище.

На част от автомобилите има се налагаше да заобиколят ремонта, като минат по локалното на Цар Освободител, после покрай Софийски университет и по ул. "Шипка".

След това обаче шофьорите не знаеха на къде да продължат.

Вчерашният дъжд забави ремонта, но ако времето се задържи без повече валежи, той ще приключи в срок.

Евгени Крусев,зам.кмет по транспорта, СО: Асфалтът , който ще се положи ще бъде с полимер-модифициарн битом, като настилката е оразмерена за изключително тежко движение и в комбинация с тази стоманена мрежа, това гарантира устойчивостта на настилката под влиянието на температурите.

Очаква се края на другата седмица кръстовището вече да бъде отворено и с нова настилка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Телефонът 112 на Спешна помощ ще работи, въпреки опасността да спре
Телефонът 112 на Спешна помощ ще работи, въпреки опасността да спре
Пари за благотворителна кауза вместо цветя за сватбата
Пари за благотворителна кауза вместо цветя за сватбата