Тунелът "Витиня" остава затворен за движение и днес заради ремонт. Трафикът е пренасочен по обходни маршрути, по които се образуваха километрични задръствания. Движението се очаква да бъде възстановено утре вечер.

Обходният маршрут, по който е пренасочен трафикът на автомагистрала Хемус, е около 5 километра. Но задръстванията започват от магистралата и са километрични.

На 34-ти километър, по стария двулентов път, се осъществява цялото движение от София в посока Северна България и обратно. А ето и реакцията на шофьорите:

- Истински кошмар е. В другите държави хората за една година ще направят нов тунел, тук за две години не може да го ремонтират.

- Това само в България може да ес случи, бил съм къде ли не, но такава простотия няма.

- Нормално е при тия условия. Плащаме данъци.

- Колко време сте в задръстването?

- Половин час.

- Снимай нагоре някои катаджии. Ние чакаме цяла нощ, стоим. Може ли тия работи. Плащаме си винетки по 1500 лева. Няма управия в тая държава.

Заради липса на указателни табели или по-друга причина трафикът в посока Варна вместо да се насочи към магистралата преди тунел "Топли дол", продължаваше по стария път към Ботевград. В същото време от фирма "Автомагистрали" бяха изпратили работници, които да изкърпват този участък, но заради силния трафик, това бе невъзможно. Тунел Витиня остава затворен до 17 часа утре.