НОВИНИ

Задържаха 22-ма нелегални мигранти край Елешница и Добринище

22-ма нелегални мигранти бяха задържани вчера у нас между разложкото село Елешница и Добринище. Сред заловените има и деца. Всички те твърдят, че са сирийски граждани. Най-вероятно те са преминали през зелената граница между Гърция и България в района на граничен пункт Илинден. До разклона за село Елешница са се движели по гористи местности. Пътували в микробус с белгийска регистрация. В операцията по залавянето им е участвал и хеликоптер на „Гранична полиция”.

bnt avatar logo
от БНТ
05:58, 16.06.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Шофьорът на микробуса не се е подчинил на полицейската заповед да спре, затова е бил активиран план за съвместни действия по залавянето му от Гранична полиция и полицията в Благоевград. Микробусът е бил заграден между Добринище и село Елешница, където е задържан от властите. Главният секретар на МВР- Георги Костов коментира, че акцията е била добре подготвена, а бежанците са били следени още при влизането им в страната ни.

Георги Костов, гл. секретар на МВР: „Тук става въпрос за активна работа на оперативните служби, а не за случаен инцидент. След така добра оперативна работа са пристъпили колегите към реализация, мястото не е случайно подбрано, предварително е планувано”.
;

Очевидци на акцията разказаха, че издирвателните действия са продължили няколко часа, в тях са взели участие и кучета.

Мигрантите са откарани в граничното поделение в Гоце Делчев, където ще бъдат разпитани и ще им бъдат направени медицински прегледи. Един от мигрантите е с туберкулоза и ще бъде настанен в Благоевград, казаха още от МВР. На входа на Благоевград в посока София са задържани и двама мъже с автомобили с хасковска регистрация. По първоначални данни това са каналджиите, участвали в нелегалното преминаване на чужденците през границата ни с Гърция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намериха останките от катастрофиралия самолет на Egyptair
Намериха останките от катастрофиралия самолет на Egyptair
СС на ООН ще започне на 21 юли да гласува за нов генерален секретар
СС на ООН ще започне на 21 юли да гласува за нов генерален секретар