64-годишен мъж от Каспичан е задържан като заподозрян за жестокото четворно убийство в града. Той е бил съсед на жертвите. Днес в къща в Каспичан бяха открити телата на възрастно семейство на 81 и 70 години, и на техните син и дъщеря, на 46 години и на 48 години. По телата им са открити наранявания, причинени най-вероятно с нож или брадва.

Каспичан

Малко след 9.00 часа днес 28-годишна жена от село Мадара е потърсила съдействие от служители на участък „Полиция" - Каспичан, тъй като от два дни е нямала връзка с майка си, съобщиха то МВР. След подадения от нея сигнал, тя и двама полицейски служители
се отправили към дома. При отварянето на входната врата са открити две тела.

За случая веднага е уведомен административния ръководител на Окръжна прокуратура. При продължилия оглед на място са установени още двама починали.

Жертвите са възрастно семейство на 81 и 70 години, и техните син и дъщеря, на 46 години и на 48 години. В присъствието на съдебен лекар по телата им са открити наранявания, причинени най-вероятно с нож или брадва.

Множество процесуално-следствени действия са извършени в присъствието на директора на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим, административния ръководител на Окръжна прокуратура - Шумен Маргарита Георгиева и дежурен прокурор.

Изяснено е, че между семейството и техен съсед имало роднински спорове. Със съдействието на „Специализираните полицейски сили" при ОДМВР Шумен е проникнато в съседен имот, където е задържан 64-годишен, намерени са следи, съотносими към извършеното престъпление.

Работата по образуваното досъдебното производство продължава под надзор на прокурор от окръжната прокуратура.