НОВИНИ

Задържаха 7 мъже в момент на разкомплектоване на краден микробус

На 23 януари в полицията бил получен сигнал за откраднат микробус „Мерцедес Спринтер“, паркиран в ж.к. „Хаджи Димитър“. След проведени оперативни действия било установено, че микробусът е откаран за разкомплектоване на адрес в Нови Искър и в рамките на проведена полицейска операция, в хале на посочения адрес , служители на сектор „Престъпления свързани с МПС“ открили мерцедеса в процес на разкомплектоване.

задържаха мъже момент разкомплектоване краден микробус
bnt avatar logo
от БНТ
13:26, 01.02.2019
Чете се за: 00:17 мин.
У нас

На място униформените задържали петима мъже, други двама- на 35 и 36 години, успели да избягат и да се укрият. При осъществените оперативно- издирвателни действия, на 29 януари те били установени и задържани.

След доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство в Софийска районна прокуратура двамата бегълци са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл.215 от НК. Наложени са им мерки за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 500 лева, на всеки. Останалите петима са разпитани като свидетели и освободени. Работата по документирането на престъпната им дейност продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение в Егейско море
Земетресение в Егейско море
Български геолози откриха пет нови фосили на растения на Антарктида
Български геолози откриха пет нови фосили на растения на Антарктида